De familie Doom heeft een 'Blitse' kat in huis!

Herinneren jullie zich nog ‘Blits Dichtebie’, de zoektocht waarbij met Blits Magazine een auto te winnen viel? De wagen won de familie Doom uit Poperinge niet, een ‘troostprijs’ echter wel en wat voor eentje! Want sinds die zomer van 2017 heeft het gezin er een lieveling bij: een kat met de geweldige naam ‘Blits’!

Vader Martin vertelt: “Enkele jaren geleden namen we deel aan jullie wedstrijd om een auto te winnen, waar we trouwens met veel plezier aan meededen. In diezelfde periode zag mijn dochter Kylie aan het eind van onze tuin een heel klein poesje ronddwalen. Ze besloot snel om een potje water ervoor te halen, al dacht ik dat de kat tegen dan allang verdwenen zou zijn. Maar niets daarvan, want toen bleek dat het poesje meekwam in huis.” 

“Het was een klein, verwaarloosd diertje dat uit de struiken achter onze tuin verscheen. Nadat we zagen dat het katje mijn dochter naar ons huis volgde, ontdekten we dat het helemaal niet wild was, maar eerder tam. Waarschijnlijk moet het eentje zijn geweest dat uit een nestje werd gedropt of verloren is gelopen. Wij waren er onmiddellijk weg van.”

“We zetten het kereltje meteen in de douche en ontdekten dat de arme stakker vol vlooienbeten zat. We gingen direct naar de apotheek voor een doeltreffend product en na de nodige wasbeurten en inentingen zag hij er al een pak beter uit. Maar hij had nog steeds geen naam. Uiteindelijk kozen mijn vriendin en ik een naam voor deze ‘blitse’ verschijning. Nog steeds met de wedstrijd in ons achterhoofd, kozen we de naam ‘Blits’.

Ondertussen zijn we ruim twee jaar verder en is Blits niet meer weg te denken uit het gezin Doom. “Al snel werd het fragiele katje de lieveling van ons allemaal”, beaamt vader Martin. “Vooral mijn dochter Kylie en haar broer Kevin zijn er enorm mee begaan. Je merkt dat hij erg aanhankelijk is bij Kylie, waarschijnlijk omdat zij diegene is die hem heeft gevonden en meegenomen naar huis. Hij zit vaak naast haar in de sofa en slaapt zelfs op haar bed.”

“In het begin was het kleine Blitsje heel ondeugend en vol ‘kattenkwaad’. Het was een speelse kat die niets liever deed dan overal in te krabben. Tegenwoordig is hij gelukkig wat kalmer en vraagt hij vooral om door ons geaaid te worden. Hij is bijzonder lief en aanhankelijk. Je merkt dat hij zich echt aan ons heeft gehecht, maar het omgekeerde is ook waar. Wij zouden Blits niet meer kunnen wegdenken uit ons gezin. We zouden hem niet meer kunnen missen.”

En een stoere jager, dat is Blits ook wel, vertelt Martin. “Het is een echte muizenpakker. Het gebeurt meer dan eens dat we een ‘cadeautje’ van Blits in de tuin vinden; dan weten we dat hij de afgelopen nacht weer op jacht is geweest. Ver moet hij daarvoor trouwens niet zoeken, want achteraan onze tuin is er een gracht. Al hopen we vooral dat hij die niet oversteekt, want daarachter is de grote baan en daar zien we hem liever niet op.”

Maar de blitse jager blijkt overdag vooral een huiskat te zijn. “We zijn deze zomer op reis geweest en toen had hij 12 dagen het huis voor hem alleen. Hij kreeg elke dag genoeg eten en drinken en kon naar binnen en buiten, maar we merkten toch dat hij enorm blij was toen we terug thuiskwamen. Maar wij waren minstens even content hem weer terug te zien!”